Trouwen op Ibiza | Timen en Chantal

Trouwen op Ibiza, wie wil dat nou niet? Timen en Chantal deden het en vierden het met hun naaste vrienden en familie. Een erg bijzondere dag, in een prachtige setting. Als videograaf is dit natuurlijk een droom die uit komt!

De dag begon voor mij al erg vroeg, kwart over 3 ging de wekker en vertrok ik richting Schiphol. De vlucht vertrok gelukkig op tijd en na 2,5 uur raakten de wielen de landingsbaan van Ibiza Airport. De heerlijke warmte kwam mij meteen tegemoet, wat is het toch een heerlijk eiland! De laatste keer was ik hier met mijn vrouw, tijdens onze huwelijksreis. De herinneringen hieraan komen meteen boven drijven.

Ik wordt opgehaald door de broer van de bruidegom, na een half uurtje komen we aan op een prachtige villa. Hier gaat het vandaag gebeuren! Terwijl ik het terrein op loop wordt het zwembad nog goed gebruikt. De bruid en de bruidegom lopen nog relaxed rond, kenmerkend voor de sfeer op dit eiland. Terwijl de weddingstylist de laatste dingetjes neer zet en de visagist begint met het opmaken van de eerste mensen, pak ik mijn spullen uit. Gelukkig is al mijn apparatuur goed overgekomen en kan ik meteen van start. Er is genoeg te zien en in een korte tijd kan ik dus een hoop materiaal schieten.

Ik werk deze dag samen met Youri Claessens, een Nederlandse fotograaf die sinds een tijdje permanent op Ibiza woont. Er zijn steeds meer mensen die trouwen op Ibiza, tja dan heb je natuurlijk wel altijd mooi weer, niet gek bekeken dus. De ceremonie begint na de middag. Bruid en bruidegom zijn inmiddels gescheiden en bereiden zich apart van elkaar voor. Timen wordt door zijn broer en zwager in een prachtig pak gehesen die, ondanks de warmte, gewoon 3-delig is. Terwijl de schoenen aan gaan worden we door Bianca (weddingplanner) getipt dat de bruid klaar is om gefilmd/gefotografeerd te worden. Djamila Smit legt op dat moment de laatste hand aan de make-up. Chantal ziet er prachtig uit en begint nu een klein beetje zenuwachtig te worden. Haar moeder en schoonmoeder zijn erbij haar jurk ‘in te snoeren’ en dan is ze er echt klaar voor.

Niet lang daarna ziet Timen haar toekomstige vrouw voor het eerst in haar trouwjurk. Zijn ogen zeggen genoeg, ze ziet er prachtig uit. Samen lopen ze naar de ceremonie, die onder een grote olijfboom plaats vindt. Familie en vrienden hebben spelen vandaag een grote rol in deze persoonlijke ceremonie. Veel mensen grijpen de kans om prachtige herinneringen op te halen en het bruidspaar het beste te wensen. Mooi is dat, dat maakt het toch een stuk persoonlijker.

Na de ceremonie en de taart grijpen Youri en ik de kans om het bruidspaar op de lens te zetten. In de auto rijden we het eiland over op zoek naar de mooiste plekjes. Gelukkig weet Youri die goed te vinden, zo stoppen we bij een boomgaard en zoeken we uiteindelijk het strand op. De felle zon zorgt voor uitdaging maar geven de beelden een zomers gevoel, wat is Ibiza toch mooi! Ik snap wel waarom Timen en Chantal willen trouwen op Ibiza.

Na het eten daalt het zonnetje achter het zwembad. Iedereen maakt zich op voor het feest. De setting is voor mij natuurlijk prachtig, het zwembad, de ondergaande zon en de villa op de achtergrond geven dit feest super sfeer.

Als het feest al goed op gang is, besluit Chantal de schaar in haar jurk te zetten, ‘dat danst een stuk lekkerder’.

En alsof dat nog niet genoeg is springt iedereen, inclusief de DJ het zwembad in. Youri en ik lachen er hard om, dit is tof materiaal!

Het bruidspaar verblijft die nacht op een andere locatie, hierdoor is de bruidssuite op de villa beschikbaar voor mij! Helemaal niet verkeerd. Soms heb je als videograaf gewoon geluk, en dat was hier zeker het geval. Ik mocht naar het prachtige Ibiza vliegen om 2 mooie mensen op de video te zetten. Trouwen op Ibiza, soms komen dromen uit.

Timen en Chantal, ik wens jullie alle geluk van de wereld!
– Loveshoot: Bibifotografie | http://www.bibifotografie.nl
– Fotografie: Youri Claessens | http://www.youriclaessens.com/
– Styling en planning: Bianca Thomas-Lammers | http://www.be-loved.nl/
– Visagie: Djamila Smit | http://www.bruidenbeautyalmere.nl/

Trouwen op Ibiza

 

*in overleg met het bruidspaar is de spraak uit de clip gehaald.

Recent Posts

Leave a Comment