De verschillende vormen van trouwvideo’s

Cinematografische trouwfilms, weddingclips en reportages

Er zijn verschillende vormen van trouwvideo’s. Op internet kom je dan ook verschillende varianten tegen. De belangrijkste zijn de cinematografische trouwfilm, de reportage en de weddingclip . De overeenkomst is duidelijk: er is een camera aanwezig en je bruiloft wordt vastgelegd als bewegend beeld. Maar waarin verschillen deze stijlen van elkaar? Hieronder leggen we kort uit welke vormen er zijn, en welke wij aanbieden.

Reportage

Dit is de ‘basisvorm’ van een trouwfilm. Qua special effects gebeurt er weinig. Omdat een trouwfilm van 4 uur natuurlijk wel lang duurt, worden de hoogtepunten uit al het ruwe materiaal geknipt en achter elkaar gemonteerd om de sfeer van de dag vast te leggen. De beelden worden vaak in chronologische volgorde getoond, eventueel met wat muziek eronder die al dan niet weggedraaid wordt tijdens belangrijke spreekmomenten. Het is echt een registratie van (de hoogtepunten van) jullie trouwdag, daarom wordt dit ook wel de journalistieke stijl genoemd.

Cinematografische trouwfilm

Altijd al een filmster willen zijn? Dan is dit een optie die je kan overwegen. Als je je bruiloft vast laat leggen in deze stijl, is het eindresultaat een echte speelfilm compleet met spannende verhaallijn, ondertiteling en (het beste van alles) jullie als hoofdrolspelers! Een cinematograaf begint vaak al wat eerder en doet vooronderzoek naar de plek, het draaiboek en de personen. Daarnaast is de apparatuur die een cinematograaf gebruikt bij het filmen wat uitgebreider. Deze hulpmiddelen zijn afgeleid van Hollywoodapparatuur, maar dan in het klein en minder opvallend: denk aan een radiografisch bestuurbare helikopter met camera i.p.v. een echte en een minislider i.p.v. een megarails.

Weddingclip

Voor bruidsparen die echt iets spectaculairders willen dan alleen een registratie is de weddingclip (trouwclip) een leuke optie. Een weddingclip bevat net als een reportage alle hoogtepunten van je bruiloft, maar de beelden worden op de muziek gemonteerd in plaats van de muziek onder de beelden (zoals bij een reportage). De muziek speelt dus een veel grotere rol! Natuurlijk kun je gaan kiezen voor een zoetsappig, romantisch liedje, maar je kunt ook gaan voor dat ene knalnummer waar jullie altijd op losgaan: it’s up to you. De montage zorgt er naast het swingende aspect ook voor dat jullie er prachtig uitzien: de beste momenten worden eruit gepikt en met extra kleurbewerking wordt het nog mooier dan jullie gedacht hadden

 

Wat krijg je bij Matchbox?

Ten eerste willen wij zeggen dat er veel bij ons mogelijk is en dat wij verschillende vormen van trouwvideo’s aanbieden. Wij kiezen er echter voor om bepaalde stijlen te combineren om zo ons eigen stijl te creeeren. Bij ons krijg je, onafhankelijk van het pakket, het beste van 2 werelden. Namelijk een weddingclip van ca. 6 minuten + een reportage van de hele dag. We doen dat wel op onze eigen manier. Zo komt de weddingclip soms ‘cinematografisch’ over, mede door de apparatuur die we gebruiken. We houden er alleen niet van om alles in scene te zetten. Jullie vieren gewoon jullie bruiloft, en wij leggen dat vast. Zonder dat je en tekst uit je hoofd hoeft te leren, of op ingestudeerde manier de trap af komt lopen. Op jullie bruiloft moeten jullie namelijk gewoon genieten, wij zorgen er voor dat we dat zo mooi mogelijk vast leggen en proberen daarbij zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven.

Naast de weddingclip van 6 minuten krijgen jullie ook een registratie van ‘al het gesproken woord’. De hele ceremonie, eventuele kerkdienst en alle speeches worden vastgelegd op 3 verschillende camera’s en op een vlotte manier gemonteerd.

 

Heb je iets gezien dat je aanspreekt, laat het ons dan weten. Stuur gewoon de link door en we kijken of we er iets mee kunnen. Het belangrijkste is namelijk dat jullie tevreden zijn.

 

foto: bibifotografie, ben je op zoek naar een goede fotograaf voor jouw bruiloft? Dan bevelen wij Bibifotografie aan. Persoonlijk, professioneel en prachtige foto’s.

Recent Posts

Leave a Comment